Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

maandag 31 december 2007

Bungy jumpen!!



Vandaag nog eens (voor de laatste keer) onze favoriete streek bezocht op de motorbike: de Mae Sa vallei. We wilden nog eens terug naar de Queen Sirikit Bothanic gardens, vorige keer waren we daar te laat om nog veel te kunnen doen.
Op weg naar boven (de berg dus weer op) hielden we een stop voor koffie en thee, en daar werden we op een geweldig idee gebracht: Bungy Jumpen, jaaaaa, laten we dat eens gaan doen! Maar.... toen ik naar het toilet ging, kwam ik daar een veelzeggend stripverhaaltje op de muur tegen (vooral de foto even uitvergroten!!), waardoor ik toch op andere gedachten werd gebracht, haha.
In het prachtige arboretum hebben we weer net zo genoten als de vorige keer, we hebben nu de andere helft doorgewandeld. Het hele park is steil tegen een bergwand aangelegd, maar dit keer hebben we ons met een soort toeristenbusje naar de top laten brengen en zijn te voet weer afgedaald, zodat we adem overhielden om nog wat leuke zijpaden te nemen.
We ontdekten verrassend veel planten die bij ons als kamerplantjes worden aangeboden, maar dan hier meer dan levensgroot!
Nu zijn we in afwachting van de dingen die komen gaan: oudejaarsavond wordt hier blijkbaar op ongeveer dezelfde manier gevierd als in Europa. Veel mensen (en ook de scholen) hebben vakantie van 28 december tot 3 januari, wat ook goed te merken was bij de toeristische trekpleisters van deze streek. Vanavond zijn er opvallend veel families aan het eten en hier en daar klinkt al wat vuurwerk. Als we hier zo meteen onze internet-verplichtingen hebben afgewerkt, wandelen we richting rivier, waar het grote vuurwerk gaat plaatsvinden. Joris, ook al zijn we niet in Antwerpen, vuurwerk bij de rivier doet het overal goed he! Ook hebben we vanmiddag het Thaise woord voor gelukkig nieuwjaar geleerd: 'Sawadipimai', dus daar kunnen we straks mee aan de slag.
WE hopen dat jullie allemaal een gezellige oudejaarsavond hebben en het nieuwe jaar spetterend zullen beginnen!