Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

maandag 24 december 2007

Prettige Kerstdagen.



Een ritje met de motorbike levert altijd weer verrassingen op. Vandaag hebben we een tocht gemaakt ten oosten van Chg Mai. Daar waar veel handycraftshops zijn en natuurlijk ook de mensen die het vervaardigen. We hebben gezien hoe de beroemde Chg Mai parasols van bamboe gemaakt worden, het weefproces van zijde, de decoratieve schilderkunst van bloemen, draken en noem maar op. En natuurlijk was er ook een flinke verkoopruimte van deze en andere spullen.
De parasols worden beplakt met een speciaal papier en daarna gelakt zodat het waterafstotend wordt en vervolgens beschilderd in alle denkbare motieven, parasols met een diameter van zeg 15 cm. tot enorme dingen van 3 meter en meer.
Verder wat getourd over de binnenwegen en tenslotte nog een Wat bezocht in de bergen.
Verder ben ik klaar voor de Kerst, heb me een nieuw cashmir costuum laten aanmeten bij een kleermaker (voor een prijs waarvoor je zelfs bij C&A nog niets hebt). Els houdt er niet zo van (heel voorzichtig gezegd) maar niettemin hebben we morgenavond een Kerstdiner bij het Guesthouse, een invitatie voor alle gasten! Verder gaat het leven gewoon door hier morgen en zal er niets te merken zijn van de Kerst, scholen zijn open, de winkels, kortom: een gewone dag. Maar morgen dus geen nieuw bericht!