Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

zaterdag 22 december 2007

De tuin van Queen Sirikit



Vandaag weer een hete dag en hebben we dus de stad ontvlucht op de motorbike. Een 25 Km naar het noorden gereden, naar Mae Rim en vandaar de bergen in waar nog wat verkoeling te vinden is. Even geshopt bij een exportzaak voor allerlei handgemaakte thai artikelen zoals tapijten en vooral zijde! Els zocht wat lapjes zijde en is daar tendele in geslaagd. Maar denk niet dat het hier erg goedkoop is: de mooie handgeweven stof met ingeweven patronen kosten hier ook aanzienlijk al zal het een fractie zijn van de europeese prijs.
Bij een leuk restaurantje bij een - ja alweer - een waterval gegeten en na de lunch wat gelopen op een olifantenpad in de bergen. Onmiskenbaar, want het pad lag vol met olifantenhopen! Maar we zijn ze gelukkig niet tegengekomen op het smalle pad.
Tenslotte hebben we de botanische tuin van Koningin Sirikit bezocht. Was te vermoeiend om 'm helemaal te doen (veel klimmen op de stijle wegen) maar wat we gezien hebben was inderdaad schitterend. Ik was echt geimponeerd door de grote verscheidenheid aan palmen, veelal met de prachtigste bladvormen. Daarna weer terug-getuft en m'n Singha-tje op de kamer in het guesthouse gedronken, want vanavond en morgen is er geen bier en ander alcohol te krijgen op de terrassen en cafe's vanwege de verkiezingen morgen!