Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

vrijdag 14 december 2007

De cultuur respecteren??

Vanavond begon Willem een zin: tja, we moeten de cultuur respecteren, maar.... En ik vulde aan: .... soms hebben we er wel wat moeite mee!
Wat is het geval? De 23e december is het hier verkiezingsdag en we hadden toevallig deze week al ergens gehoord dat er dan de hele dag geen alcohol verkrijgbaar is, niet in de horecazaken, ook niet in de winkels. Volgens onze zegsman zou dat zijn omdat er nogal veel Thaise mensen ver van hun dorpen werken en wonen en die zouden om te kunnen stemmen terug moeten naar hun dorp. En dan willen ze waarschijnlijk graag dat de mensen nuchter blijven, of zoiets. Maar aangezien de mensen niet verplicht zijn te stemmen, gaat er bijna niemand die reis maken.. Of dit de juiste versie van het verhaal is, dat weet ik natuurlijk niet.
Vanmiddag waren we na het zwemmen nog een uurtje gaan stappen, weer een nieuw wijkje gaan ontdekken van de stad, wat iedere keer verrassend is. Maar het laatste stukje begon Willem ineens haast te krijgen, want.. het was zo langzamerhand wel Singhatijd aan het worden. Met andere woorden, die liep te snakken naar een goeie pint. Precies om 6 uur ploften we neer op het terras van onze stamkroeg, Willem maakte het alom bekende gebaar van: 'geef mij maar een grote pint', en tot onze grote frustratie kregen we te horen dat om 6 uur het alcoholverbod ingegaan was, omdat het blijkbaar morgen voorverkiezingsdag is!! En dat duurt dan 54 uur, dus dat wordt afzien, haha.
Over die verkiezingen las ik een van de dagen in de Bangkok Post nog een leuk berichtje: het schijnt hier een oude gewoonte te zijn, dat de kandidaten voor de verkiezingen 'stemmen kopen', letterlijk door de mensen geld toe te stoppen. Dat is nu sinds kort verboden, maar een van de kandidaten had er iets op gevonden: die verzekert zich van de stemmen van oudere mannelijke kiezers door hen van Viagra te voorzien!
Vanmorgen ben ik m'n nieuwe bril gaan ophalen. Ik was in Belgie al bij de oogarts geweest, had nieuwe glazen nodig en had het voorschrift mee naar hier genomen. Weer een leuke besparing, van meer dan de helft! En nee, ik heb nog geen foto voor jullie, want m'n haar zat niet goed....
Morgen... begin ik aan een driedaagse cursus traditionele Thaise massage!