Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

woensdag 12 december 2007

Virus....

Nee, dat virus zat gelukkig niet bij Willem of bij mij, maar wel in m'n fotocamera! We hadden het al eens eerder meegemaakt, maar dachten dat we bij dit internetcafe veilig zaten. Helaas, gisteren ging het weer mis. Vanmorgen dan maar bij de fotograaf langsgeweest, die via zijn computer het virusje er zo weer afhad. En alle foto's zijn bewaard gebleven, bovendien staan ze gelukkig ook allemaal al in ons fotoalbum.
De rest van de ochtend hebben we besteed aan nog wat kaartjes kopen en schrijven (op het heerlijke terraske van ons stamcafe), vanmiddag wat gezwommen en gelezen. En toen was het alweer 'Singha-tijd'.... Singha is het Thaise bier dat door Willem zeer gesmaakt wordt (ja Marcel, er is dus hier ook bier!) en zo tussen vijf en zes uur is het tijd voor een aperitiefje = Singhatijd. Voor mij is dat meestal een of andere fruitshake, die ze hier ook in allerlei soorten hebben, zalig!
Maar wat een problemen kan een overwinterend mens soms hebben, en wat een moeilijke beslissingen moeten we elke dag weer nemen: waar halen we deze namiddag onze Singha, en dan de volgende: waar eten we vanavond??? Gelukkig hebben we er nog nooit ruzie over gekregen, we raken het tot nu toe altijd wel eens...
Na het eten vertoeven we meestal een uurtje in ons internetcafe. Een grote ruimte met heerlijk luxe stoelen en.... zalige koffie. Zodra we er binnenstappen wordt onze koffie al klaargemaakt: voor Willem een capuccino caramel en voor mij een espresso. Ze werken hier met een soort internet-abonnementje, je koopt voor 100 bath (ongeveer 2 Euro)een kaartje waar je 5 uur mee aan de slag kunt. En... wat natuurlijk ook belangrijk is: een zeer snelle verbinding. Vandaar dat jullie bijna iedere dag wel iets van ons te lezen krijgen, het is echt geen vervelende opdracht om hier even te zitten. En we hebben inmiddels al zo veel positieve reacties gehad, dat we dat ook graag blijven doen!