Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

donderdag 13 december 2007

Watervallen, watervallen en.... watervallen!



Vandaag weer een motorbike gehuurd en erop uit getrokken. Naar een National Park, bij Mae Rim, een km. of 30 vanaf Chg Mai. We hadden begin van de week daar al voor de poort gestaan, maar hadden toen onvoldoende tijd voor een bezoek.
Het National Park Mea Sa ligt langs een prachtige, niet drukke weg, dus was het al een plezier erheen te gaan. In het park zijn 10, ja tien watervallen. En ondanks dat de regentijd voorbij is, toch nog een flinke stroom, die van de rotsen dendert. Langs de rivier is een pad omhoog en als je eindelijk bij de tiende bent, hebt je een kilometer gelopen over redelijk goed begaanbare, maar soms steile paden en heb je genoten van alle soorten watervallen. Bekijk de foto's en je zult het kunnen beamen, hoewel, je moet het eigenlijk 'beleefd' hebben.
In de middag hebben we het vervolg van de route gevolgd tot aan Samoeng. Viel niet mee, de weg ging steil omhoog, de motorbike kon het nauwelijks trekken, maar we zijn op de top van een berg gekomen met een fantastisch uitzich op de akkers en bossen van een tegenoverliggende berg. Wij reden aan de noordzijde van de berg en dat hebben we geweten: in de schaduw, op behoorlijke hoogte, het was er steenkoud! Maar ook wel wat stukjes in de zon, en kon je weer even opwarmen gelukkig. De natuur, ook in de bergen, is zo overweldigend mooi, zoveel -voor ons- vreemde bomen, de bloemenpracht, alles groeit en bloeit zo uitbundig.
Werd trouwens toch een hele rit om weer in Chg Mai te komen; de weg van tijd tot tijd erg bochtig of steil, zowel naar boven als naar beneden, dus opschieten konden we niet, maar genieten des te meer!