Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

woensdag 26 december 2007

Doi Suthep/Doi Pui



Vandaag hebben we een auto met chauffeur gehuurd voor een zelfbedachte trip naar Doi Suthep. Lijkt een dure aangelegenheid maar dat valt mee; de auto was zo'n klein busje voor max. 10 personen. We hadden de chauffeur de route uitgelegd en hij noemde de prijs voor de gehele dag: 600 Baht = 12 Euros!
We zijn eerst naar de top van de Doi Suthep gereden waar ook zo ongeveer het bergdorpje Ngongh ligt. Een kilometer souvenirshops vluchtig bekeken en toen de bergpaadjes gevolgd, door het tropische bos, via boomgaarden en bloemenvelden met chrysanten en asters en een chinees begraafplaatsje. Zo nu en dan een in het woud verborgen huisje en verder: stil, heel stil. Dat is ook wel eens een weldaad. Jammer was eigenlijk wel dat we dezelfde weg terug moesten om verdwalen te voorkomen. En onze chauffeur maar wachten...
Vervolgens hebben we een schitterende camping bezocht op de top van de Doi. Je kunt er tenten huren in een oase van rust en groen. Meer een park dan een camping en er staan prachtige bomen. Wat denk je bv. van een Mallotus Barbetus?
Tenslotte even bij het Royal Palace gestopt waar de koning 's winters vaak verblijft.
Je kunt het terrein op tussen bepaalde tijd, maar het was intussen te laat. Was niet zo erg: wat we zagen was niet indrukwekkend, mogelijk dienstwoningen, maar alles bij elkaar was het een leuke dag en weer veel gezien en beleefd.