Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

maandag 3 december 2007

Een nieuwe week, Week vier in Chiang Mai



Gisteren, zondag, zijn we op zoek gegaan naar de - excusez le mot - grote steenklomp die we vanuit het ziekenhuis als een dominante plek ontdekten, maar nog niet gevonden hadden. Terwijl we toch een tour-de-temples gemaakt hadden in de city. Bleek nu na wat zoeken dat er naast een bezocht tempelcomplex nog een tweede lag, de Wat Chedi Luang en achter die tempel, onzichtbaar vanaf de weg, stond dus die 'steenklomp'. Een imponerend bouwwerk van 80 meter hoog uit 1441. Echter na 200 jaar door een aardbeving gedeeltelijk ingestort en is zo blijven liggen gedurende pakweg 400 jaar; niemand heeft de moeite genomen om het restant op te ruimen of te herbouwen. Maar in 1990 is voorzichtig begonnen aan een restauratie. Als je het bouwwerk ziet krijg je vanzelf grote bewondering voor de bouwkunst uit de 15e eeuw, de ornamenten en decoraties. Afijn de foto's spreken voor zich, denk ik.
Zo'n Wat is een groot complex, een oase van rust in het stadsgewoel. Er zijn naast de grote tempel ook meerdere 'kapelletjes' kleine tempeltejs, een chedi, gebedsruimtes, een onderkomen voor de monks, prachtig aangelegde en onderhouden tuinen, de heilige boom. In een van die kleinere tempeltjes ontdekte we een monk. Niks bijzonders zou je zeggen, maar deze meneer zat in een glazen kastje en bleek bij nadere bestudering een wassen beeld te zijn. Maar zo levensecht, op het griezelige af. Hij was een hele goede monnik geweest en zo werd hij postuum geeerd. Heerlijk om daar wat te vertoeven, even wat rust te nemen. En daar was deze dag voor bedoeld, hoewel...
s Avonds zijn we nog naar de sundaynight market geweest in de straat vlakbij ons guesthouse. Meer dan een kilometer markt met een assortiment... begin ik niet aan! Overigens blijken de wetten tegen de piraterij wel te werken. Tien jaar geleden stond op elk kledingstuk nog Nike, Lacoste, Puma, Versace D&G etc. maar dat is echt voorbij. Ook de Rolexen en Breitlings heb ik hier niet gezien. De handselswaar is in zijn algemeenheid wat westerser geworden, maar de echte thai dingen zijn gelukkig gebleven.