Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

zondag 16 december 2007

Tochtje op de motorbike



Vandaag voor Els de tweede dag van de massagecursus. Evenals gisteren weer helemaal versleten, maar morgen zal ze wel weer aan het clavier zitten, want dan heeft ze een vrije dag.
Zelf heb ik een tochtje gemaakt langs de Pingriver, vanaf Chg Mai tot een kilometer of 25, 30 naar het zuiden, stroomafwaarts. Had een motorbike gehaald en hoewel het hier een 24/24 7/7 maatschappij is, is het toch beduidend rustiger op de highway. En langs de Ping erg rustig, lekker om te touren. Er staan veel prachtige authentieke teakhouten huizen, natuurlijk in thai-stijl, maar ook schitterende, grote, huizen van Thai die kennelijk goed geboerd hebben, vaak enorme villa's.
Het gebied is ook voornamelijk een tuinbouw-gebied maar ook veel boomgaarden. En zo op de motorbike langs de rivier, waar de vissers tot borsthoogte in het water lopen, de stuwen, de kweekvijvers voor de vis en aan de oevers de palmen, de bananenplanten, oude typisch tropische bomen, prachtig. En in luchtige kleding op de motorbike, polo en korte broek, en nog warm bij een km. of 40 p/u. Overigens is het een bike met een 125 cc motor, dus op de highway rijd ik 70-80 met het ding. Die highway is ook leuk, je gaat met die fiets over fly-overs en door viaducten, je hebt dezelfde rechten als auto's. Even wennen dus dat het niet de Puch is, die ik 40 jaar geleden had!
De foto's van deze dag zijn zo wat momentopnamen, van wat Wats en alles wat ik de moeite waard vond.
PS Het bierprobleem is toch niet zo strikt als het zou moeten zijn. Bij de 7-eleven, de grootste keten in Thailand is de koelkast afgeplakt en kan je geen bier kopen. Maar we hebben een ander kruideniertje gevonden waar het wel verkrijgbaar: ze pakken de fles gewoon in een krant en krijg je je spullen in een tasje mee! Probleem opgelost.