Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

dinsdag 4 december 2007

Waarom had ik toch al die boeken meegenomen?



Voor mijn vertrek was ik bij de Slegte langs geweest en had daar maar liefst 8 pocketjes gevonden om mee te nemen, met de gedachte om die hier dan achter te laten als ik ze gelezen had. Maar waarom loop ik eigenlijk met twee kilo boeken te sleuren, als hier gigantische tweedehandsboekenwinkels zijn, wel zes op een rij, met een geweldig aanbod aan allerlei genres en in allerlei talen??? Als je een boek weer terugbrengt, krijg je ook nog eens de helft van de betaalde prijs terug!
Willem begint zich nu ook steeds meer vragen te stellen over het Boeddhisme en alle gebruiken en vond daar een goed boekje over, dus over een paar weken kan hij ons meer vertellen.....

Verder zijn deze dagen de voorbereidingen in volle gang voor het grote feest morgen, 5 december. Nee, niet Sinterklaas, maar de 80e verjaardag van de koning. Het bekende plein, waar we bij het vorige feest al het een en ander van hebben laten zien in ons fotoalbum, is nu nog mooier gemaakt, alle lampionnetjes zijn weer nagekeken, en er is een enorm podium opgesteld met een reusachtige foto van de koning als middelpunt. Ook midden op een kruispunt verrees vanmiddag ineens een enorm scherm, waar op dit moment beelden vertoond worden van plechtigheden met de koning als middelpunt. We denken dat dit waarschijnlijk rechtstreekse beelden uit Bangkok zijn. Hoe het feest er morgen uit zal zien, geen idee, we zullen het wel weer beleven. Er zal in elk geval weer groots vuurwerk zijn morgenavond.
Vanmiddag zaten we rustig in de tuin bij het guesthouse toen er ineens fanfaremuziek klonk, dus ik er naar toe. Bleek er alweer een optocht aan de gang te zijn, ik had de helft al gemist, maar.... KOEN.... ik heb een trompetspeler op de foto voor je, helaas waren ze net niet in aktie toen ze voorbijkwamen!
Willem heeft vanmiddag dan toch ook de sprong in het zwembad gewaagd en is nu ook overtuigd, ook al blijft het water aan de koude kant (er komt nooit zon bij).

Gisteren weer eens een heerlijke echte traditionele Thaise massage gehad. Ik heb al vaak gemerkt dat daar nogal wat misverstanden over bestaan. Die traditionele massage is er een van top tot teen, een uur lang, heeft niets te maken met sensuele massage, is zeker niet pijnloos, maar het helpt erg goed bij bijvoorbeeld nek/schouderklachten, of rugpijn, of hoofdpijn, en waarschijnlijk nog wel meer. Ze beginnen bij je tenen en werken zo je hele lijf af, met veel stevig kneedwerk en af en toe gebruiken ze ook ellebogen om druk uit te oefenen op bepaalde punten. Met de voeten zetten ze zich soms af tegen het ene been om het andere been op te rekken, nou ja, zoiets dus, het is wat moeilijk te omschrijven, maar het zijn fantastische behandelingen, je voelt je echt als herboren. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld alleen voetmassage. Voor echte probleemgebiedjes, bijvoorbeeld nekspieren, worden soms ook kruidenzalfjes erbij gebruikt. Na afloop nog een kop gemberthee, en dat alles voor het leuke prijsje van ongeveer 3 Euro....