Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

zondag 23 december 2007

Conditie...

Als we zo doorgaan, komen we in februari terug met een ijzersterke conditie! Gisteren een paar heftige wandelingen gedaan en vandaag gezwommen (Willem zit al op 30 banen, ikzelf op 24, per dag dan, nog niet achter elkaar...).
Die tocht van gisteren was weer zo schitterend, in de Mae Sa vallei, we ontdekken er steeds meer mooie plekjes. Eerst waren we niet echt van plan om naar het Arboretum te gaan, vanaf de weg gezien leek het een erg stijf aangelegd park. Ik had nog zoiets van: nou ja, een Arboretum hebben in we in Kalmthout ook, dus wat zou ik hier... Maar goed dat we toch naar binnen gegaan zijn, het was effe wat anders dan Kalmthout! Een heel groot park, helemaal tegen de bergwand aangelegd, met veel verschillende onderdelen. Ik denk dat we er nog wel eens teruggaan, we hebben nog niet de helft gezien.
En ook ons zelf ontdekte olifantenpad eerder op de dag was heel erg de moeite waard. Al lopend kwamen we nog bij een soort vakantiehuisje dat midden in de rimboe lag, helemaal leeg en blijkbaar al lang verlaten, want het pad er naar toe was zowat dichtgegroeid. Voor ons weer een van de vele onbegrijpelijke dingen hier, een mooi huisje op een schitterende plek, midden in de natuur, en dat laten ze dan zo maar verkrotten. Iets verderop stond er nog een, maar dat konden we al helemaal niet meer bereiken, alles dichtgegroeid. Overigens hebben we daar de ultieme Kerstfoto gemaakt: van een reusachtige Kerstster, die in Europa nu overal in de vensterbanken staat, maar hier bijna de afmetingen van een boom heeft.
Vandaag is het de dag van de verkiezingen, we proberen het een beetje te volgen via de Bangkok Post, maar gemakkelijk is dat niet. We hebben wel begrepen dat de uitslag bepalend zal zijn voor het handhaven van de democratie. De koning heeft eerder deze week een oproep gedaan om de eenheid in het land te bewaren (komt dit niet een beetje bekend voor...?) Verder hebben we er niet veel van gemerkt.