Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

zaterdag 29 december 2007

Zzzzoeken naar... zzzzzijde



Onze dagen in Chiang Mai lopen ten einde, woensdag vertrekken we hier. Maar ik liep al zolang rond met de wens om zijde te kopen om een dekbedhoes van te maken (en ook Willem had plannen in die richting gekregen), dat we besloten om vandaag nog een ultieme poging te wagen om iets te vinden. Want we waren al eerder op zoek geweest, zelfs op de brommer naar San Kamphaeng gereden (het zijde-dorp bij uitstek). Maar aangezien alles daar alleen in het Thai schrift op de borden stond, hebben we toen niet meer gevonden dan een kleine erg verouderde zijdeweverij, waar je verder ook niets kon kopen.
Vanmorgen besloten we te voet naar een 'shopping-plaza' te gaan, dat we in een tijdschriftje ontdekt hadden. Haha, we denken steeds dat we Chiang Mai al kennen als onze broekzak, en steeds ontdekken we weer wijkjes waar we nog niet geweest zijn. Nu, het 'plaza' was weer eens niet te vinden ( da's niets nieuws hier, want de kaarten kloppen nooit). We hadden al twee keer een grote straat afgewandeld, waar het in de buurt moest zijn. De eerste keer had een taxichauffeur ons niet naar de juiste plek verwezen, de tweede keer hadden we een boekje bij ons (gevonden bij Starbuck's) waar het plaza in stond. Maar toen vertelde het mannetje ons dat daar geen winkels waren, alleen eet- en drinktentjes. Wij zouden Wij niet zijn, als we dat niet eerst met eigen ogen wilden zien. Hij bleek toch gelijk te hebben, er was niets te beleven. Dus wij weer terug naar 'ons mannetje', we hadden inmiddels bedacht dat het handig zou zijn om voor deze plannen even een gids te hebben. Mannetje viel ons zowat om de hals en bood aan om ons voor een (alweer) zeer zacht prijsje mee op sleeptouw te nemen, dus hebben we de rest van de dag ons luxueus in een taxi laten vervoeren. Het voordeel is dan inderdaad, dat zo iemand de juiste plaatsen weet, als je uitgelegd hebt waar je naar op zoek bent. Hij bracht ons naar drie grote zijde-fabrieken, waar overigens alles nog handmatig gebeurt: we hebben het hele proces nu ook gezien, van wormpjes tot coconnen waar de zijdedraad uit getrokken wordt, het spinnen van de draden en het weven van de lappen. Prachtig om te zien, en prachtige stoffen, maar helaas.... mijn kleurtje/motiefje zat er niet bij. Dus niet geslaagd, ik vrees dat ik die droom maar moet vergeten. Maar... we hebben weer een dag gehad die heel anders verliep dan we gedacht hadden, waarop we weer veel gezien en geleerd hebben en vooral ook veel gelachen hebben. Ons mannetje (Mr.Prem) sprak goed Engels en had veel humor.
Vanavond 'uit' eten geweest, wat in ons geval wil zeggen eens een keertje iets anders dan Thais eten. Griekse meze, met zelfs... een groot glas wijn, dat was genieten!