Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

vrijdag 28 december 2007

Trekking in de bergen.



Een al wat langer geplande trip vandaag uitgevoerd. Een trekking in een gebied zo'n 60 Km ten noorden van Chg Mai. Het zou een echte wandeltrip worden, 4 tot 5 uur lopen in het bergachtig gebied. Els bedacht zich (terecht) en bleef thuis voor een bezoekje aan de pedicure, een massage enz.
Dus alleen met een busje naar de bergen. Het busje zat overigens vol met deelnemers aan andere trips zoals mountainbiken. Op de bestemming aangekomen bleek dat ik de enige was voor de 1-daagse trekking. Er zijn ook trips voor 2 of 3 dagen met overnachtingen in het woud. Maar ik had het getroffen: een aardige en deskundige Thai was mijn gids voor die dag en hij liep de hele dag in engels met een zwaar accent te vertellen over van alles en nog wat. De planten die we zagen, de paddestoelen, de bomen, de groentes en specerijen voor de thai maaltijden. Deed erg zijn best. Vertelde me z'n levensverhaal over zijn jeugd in Birma en ging later over tot het zingen van o.a. kerstliedjes, want hij was catholiek en geen boeddhist.
De route was wel redelijk zwaar, smalle paden, stijgen en dalen, dwars door het woud en 2 keer een bergdorpje tegengekomen waar ze nu eens geen souvenirs verkopen: puur natuur. En rond het dorpje (10-15 huisjes) de velden om o.a. bloemkool en chinese kool te verbouwen. Geen electriciteit, wel (berg)water, huizen met daken van biezen en wanden van gevlochten bamboe.
Onderweg konden we nog zwemmen bij, jawel, een waterval waar ook nog een grote groep van de meerdaagse trekking was. Ik ben echt bekaf thuisgekomen, maar na een goeie Singha gaat het weer wat beter, maar blij dat ik een keer een inspannende tocht gemaakt heb. Overigens niet veel foto's: in het bos heb je nu eenmaal weinig overviews.
PS: de wolkjes van gisteren zijn weer helemaal ver weg!