Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

dinsdag 1 januari 2008

Sawadipimai


Dat betekent: 'Happy newyear' in Thai of in gewoon nederlands 'Gelukkig Nieuwjaar'
En dat wensen Els en ik al onze trouwe lezers en gastenboekbezoekers van dit blog.
Voor ons geen oliebollen op oudejaarsavond maar een heerlijke schotel 'Beef with mushrooms, veggies and cashewnuts with chinese rice' een lekker Singhabiertje en een Spy Wine Cooler in plaats van champagne, maar niettemin hebben we een leuke avond gehad. We zijn naar de brug over de Mae Ping River gelopen waar het officiele vuurwerk zou komen at midnight. Rondom ons heen honderden heteluchtballonnen als bij het Loi Krathongfeest, overal vuurwerk (te koop en in de lucht). En om 12 uur dus het grote werk. Vier,vijf, zes grote knallers tegelijkertijd maar ook aan de rest van de hemel veel vuurwerk boven heel de stad. Gek vonden we wel dat de thai allemaal gewoon bleven kijken om 12:00 en geen gekus, omarmen of wat voor vorm van emotie dan ook bij de jaarwisseling.
Daarna nog een Mai Tai cocktail gedronken in het cafe The Wall van Herman, die een aantal serveersters had die meer aan het go-go dansen waren dan serveren!
Deze nieuwjaarsdag was dus ook voor ons een luierdag en een vreemde dag: voor het eerst in die zes weken hier was de lucht bewolkt! Waarschijnlijk van de kruitdampen, maar dus geen zon. Maar een prima dag om een siesta te houden, een boodschapje te doen, want niets hoefde.
Morgenochten staat het busje voor om naar Pai te reizen, zo'n 3 uur ten noorden van Chiang Mai. Let wel: 3 uur is geen 300 Km, maar veel minder vanwege een bochtige weg.