Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

zaterdag 26 januari 2008

Rondje Samui



Gisteren hebben we een auto met chauffeur - ook wel 'taxi' genaamd - gehuurd en een verkenningstocht gemaakt over het eiland. We hadden een lijstje gemaakt met enkele "must seen" punten en we lieten ons door de chauffeur daarheen brengen en terwijl hij wachtte konden wij in alle rust de bezienswaardigheden bewonderen.
Het eerste bezoek was een - hoe kan het ook anders - een tempel. En wel een chinese tempel midden in een meertje gebouwd op reusachtige betonnen lotusbladeren. Ik kon me niet aan het idee onttrekken dat het gehele complex iets had van een pretpark, met alle respect overigens. Maar een Efteling of een Walibi zouden jaloers zijn op zoveel mystieke ornamenten, kleuren en afbeeldingen.
Niet ver daar vandaan zit een gigantische gouden buddha te staren over de zee, eveneens in een wonderlijke omgeving met draken, slangen, wezens met een stuk of wat armen enz. En daarom heen de souvenirstalletjes, de donationboxes voor een scala aan doelen, de monks die je besprenkelen met wij-water. Veel touristen, maar ook veel thai die daar komen om te bidden of een gokje wagen voor veel geluk in de toekomst.
Voorts langs de oostkust naar het zuiden, viewpoints bezocht, bijzondere rotsformaties (the grandfather and grandmother rock) en vervolgens de bergen in in het midden van het eiland. Eerst natuurlijk naar een waterfall, maar dat bezoek was mede bedoeld als sportieve uitdaging omdat we een halfuurtje moesten klimmen over smalle, natuurlijke paadjes door het bos. En voorts naar de top van de berg. Daar zou een Magic Statue Garden zijn. Was er ook, maar slecht een klein parkje waarvoor je ook nog entree moest betalen. Terwille van de tijd maar niet binnen geweest. Op de top van de berg nog wat foto's gemaakt. De beelden zullen niet zo mooi zijn als de werkelijkheid: een prachtig gezicht van boven met al die wuivende cocospalmen, de zee glinsterend in de verte. Vanaf deze hoogte een schitterend, groen eiland. In tegenstelling tot de ervaring die je krijgt als je over de kustweg rijdt. Dan zie overal en overal de vacantiebungalowtjes, de resorts, de huizen te huur en heel veel winkeltjes. En overal wordt gebouwd, verbouwd, waarbij asbest een favoriet bouwmateriaal is! Het ene nog mooier en luxer dan het andere, maar je kunt niet zeggen dat de thai geen smaak hebben: de architektuur, de kleuren, de versieringen zijn vaak van grote klasse.