Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

donderdag 24 januari 2008

Nattigheid....



Vanmorgen hebben we een wandeling landinwaarts gemaakt, richting bergen, of liever gezegd heuvels. Zodra we van de hoofdweg waren, veranderde het beeld totaal. Het was ineens weer het echte platteland, en daar waren we ook naar op zoek. We hadden immers nog geen beeld van hoe het eiland er nu eigenlijk uitziet. Koh Samui blijkt een heel groen eiland te zijn, veel groener dan Koh Tao, waar we vorig jaar waren. Hier zijn de heuvels minder steil en ze zijn allemaal begroeid met vooral kokospalmen, maar ook andere bomen zie je ertussen. En natuurlijk de bananenbomen. De kokosnoten en de visserij vormden hier dan ook een belangrijke bron van inkomsten, zeker toen het toerisme nog niet zo ontwikkeld was.
Alhoewel er ook landinwaarts wel vakantiebungalows staan en nog gebouwd worden, hebben we toch ook door echte Thaise dorpjes gewandeld.
Dat het eiland zo groen is, laat vermoeden dat er nogal eens wat regen valt, en dat schijnt hier toch ook iets meer te zijn dan op sommige andere eilanden. Niet dat wij er last van hebben tot nu toe, we hebben 1 keer 's nachts een echte tropische stortbui gehad, goed voor de planten en het stof! Wel merk je goed dat er hier een veel hogere luchtvochtigheid is. We hebben niet eens zover gewandeld, maar het zweet stroomde ervan af! Na twaalf uur moet je ook eigenlijk niet erg actief meer zijn, behalve dan in de zee of in het zwembad...
Voor morgen hebben we weer een zelf samengesteld toertje in petto, een auto met chauffeur die ons de hele dag mee op sleeptouw neemt naar de plaatsen die we zelf aangeven en waar we zo lang kunnen blijven als we willen.