Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

vrijdag 18 januari 2008

Hua Hin



Vertrokken uit Ayutthaya zijn we met de trein naar Bangkok gegaan en voorts met een andere trein naar Hua Hin aan de Golf van Thailand. Een trein, 3e klas, waar je anderhalf uur in zit kost hier 35 Bath; van Bangkok naar Hua Hin, 4 uur treinen in de 2e klas kostte 212 Bath, net 4 euros! Krakend en stampend materieel, maar je komt er wel mee op de plaats van bestemming (meestal)
Hua Hin: leek mij wel de moeite waard, ik was er 11 jaar geleden. Maar er is hard gewerkt die afgelopen jaren. De Hilton's, Sofitel's en Marriott's zijn uit de grond gestampt en in hun vaart is ook de locale bevolking hard aan het profiteren met exorbitante prijzen in de resto's en cafe's, terwijl een gewoon guesthouse voor een redelijke prijs niet meer te vinden is. Het dorpje zelf is een grote nightmarket, waar de Rolexen, Breitlings en Cartierhorloges weer gewoon te koop zijn voor een handje dollars.
Dus vinden we het allemaal niet meer zo geweldig, duur guesthouse, een cappucino of expresso voor het dubbel als b.v. Chiang Mai, een Singha-biertje voor 130 Bath.
Vanmorgen hebben we getracht een ander guesthouse buiten Hua Hin te vinden, maar ook dat liep stuk op dezelfde hoge prijzen.
Derhalve hebben we toch plannen iets anders te gaan zoeken, weg van deze kermis. Maar het is hier ook weer prachtig zonnig en warm weer, dus treuren doen we niet!
Het guesthouse waar we zitten momenteel is ook wel duur, maar ook heel mooi; de foto's spreken het meest, denk ik. Een huis van teakhout en heel veel kunst, vrnl. woodcarving.