Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

woensdag 23 januari 2008

Full Moon en Bo Phut



Afgelopen nacht was het volle maan. Niets bijzonders eigenlijk, maar voor hier op de eilanden in de Golf van Thailand, is het dat wel. De Full-moon parties. Zo'n party is dan ter meerdere glorie van de horeca-ondernemers want het betekent niets meer dan dat grote groepen jongeren op het strand flink gaan zuipen. Maar het heeft toch een aardige reputatie om de muziek, vooral reggae. Bij ons in de buurt niet erg veel van gemerkt, alleen dat er midden in de nacht een tropische regenbui is gevallen, dus waarschijnlijk zijn ook de feesten letterlijk in het water gevallen.
Maar vanmorgen - zoals verwacht - weer zonnig en warm weer en grote plassen op de weg.
We zijn naar een nabijgelegen dorpje gegaan, Bo Phut, wat een alleraardigst vissers-dorpje zou moeten zijn. Alleraardigst was het wel, maar de vissers hebben we niet aangetroffen. Wel een aantal van hun vroegere huizen, de teakhouten woningen, waarvan er ook weer veel verbouwd zijn tot restaurant, guesthouse etc. Maar niettemin een leuk dorpje kennelijk geliefd bij Fransen, gezien de boulangeries, de menukaarten in het frans, terwijl bij ons juist veel duitsers zitten.
In een decadent restaurant aan het strand hebben we een stuk makreel(!) met thaise saus gegeten en toen maar weer met het busje terug naar onze stek om de rest van de middag door te brengen aan de rand van ons zwembad. Je begrijpt, dit was weer een leuke, maar behoorlijk vermoeiende dag voor ons!!!