Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

maandag 7 januari 2008

Phaembok Village




Het landschap hier in het noorden van Thailand is zoooo mooi, met de akkerbouw, het tropisch woud, de kleine dorpjes, de bergen en valleien. We hebben er vandaag volop van genoten.
Als we opstaan rond 08:00 - ik moet zeggen "als Els opstaat rond 08:00", ik draai me dan nog eens om - lijkt het een koude, mistige dag te zijn. Reden genoeg dus om je nog eens om te draaien! Maar ergens tussen 09:00 en 10:00 breekt de zon door en weg is de mist en is het weer gelijk warm met een helder blauwe lucht. Dus vroeg weg is er niet bij, veel te koud nog op de motorbike.
We zouden naar een waterval gaan en daar verder eens een flinke wandeling maken. De waterval lag aan een zijweg van de weg naar Chiang Mai, niet zo moeilijk, dachten we... Maar we zijn er drie keer langs gereden voor we de juiste weg gevonden hadden. De vermelding was alleen in Thai letterschrift, dus konden we het niet lezen en hadden bovendien de afstand verkeerd ingeschat. De wegenkaarten hier zijn 'not on scale' zodat het altijd gokken blijft. Maar we hebben het juiste weggetje gevonden, de motorbike gestald en zijn gaan lopen naar de Phaembok waterfall. Die hebben we meer gezien, maar blijft toch wel leuk. En vandaar verder doorgelopen naar het bergdorpje Phaembok Village, 5 Km. verderop. Moe en hongerig kwamen we daar aan, maar we hebben 'iets' gevonden waar we konden eten. "Restaurant" zou een te groot woord zijn. Een zeer charmante en stijlvolle dame bracht me mijn geliefde Thai noodle soup en voor Els vleesballetjes in een bouillon. Ongevraagd kregen we ook nog een dessert: een gel van cocosmelk en puree van cocos, heel lekker. De rekening? Zij vroeg ons 10 Baht! (0.20 Euro) In Pai kost het meestal 25 tot 35 Baht, voor alleen een soup. En toen weer terug door dat prachtige zonovergoten landschap, over een weg die plaatselijk aardig steil was, dus een hele klim. Maar zulke tochten over weggetjes waar het werkelijk meestal doodstil is, zijn onuitwisbare ervaringen.