Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

dinsdag 29 januari 2008

Met de 125cc op pad.



Gisteravond dus een heerlijke vis verorberd, een 'butterfish' maar of deze benaming plaatselijk is of een officiele naam, ik weet het niet. En natuurlijk paste de fles franse witte chardonay daar uitstekend bij. Toen de borden en schalen leeg waren kwam het personeel - heel lief - met een stuk gebak aanlopen en Happy Birthday zingend. Het personeel, immer met een big smile, is soms een verhaal apart. Bestel je b.v. een biertje en een jus d'orange, dan komt de eerste boy het biertje brengen en pal daarna nr. 2 de jus, maar vriendelijk zijn ze, dat bewijst de foto wel!
Vandaag heb ik, alleen, een motorbike gehuurd en een rit gemaakt over het eiland. Het eiland heeft niet bepaald een goed wegennet, vaak gaten in de betonwegen en vooral veel zand op de weg, dus oppassen op de bike en niet te hard. Maar dan gaat alles wel goed. Maar met z'n tweeen op zo'n bike is toch wat meer delicat vandaar dus deze verkenning. Heb de westkust wat verkend en daar schijnen vooral de beter gesitueerde thais te wonen, gezien de riante en moderne huizen tussen de palmbomen. Maar wel de typisch thaise vormen van daken. Het strand is aan die kant minimaal en vol stenen dus betrekkelijk weinig resorts en guesthouses. Nee, zelfs de vissers wonen daar nog aan het strand in eenvoudige huizen en op het strand hun longtailboat en de netten.
Els heeft zich een rustig dagje gegund en is maar uit de zon gebleven om niet al te veel te verbranden.