Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

maandag 21 januari 2008

Onze bountyplace op Koh Samui.



Na die barre tocht van gisteren hebben we ons toch heerlijk kunnen nestelen in het Mai Nam Home Guesthouse. Hadden we gisteren als 'proef' een eenvoudige kamer, vandaag zijn we verhuisd naar een appartement. Een ruime slaapkamer met meubilair, een kleiner bij-kamertje met leren stoelen, een frigo, een badkamer en een veranda met meubilair. Alles schoon en fris, we voelen ons als in een luxe resort, want we hebben ook een prachtig zwembad hier in de tuin; het strand met fijn wit zand, de palmen en de blauwe zee is op 100 meter lopen. Prima restos in de buurt waar je voor weinig geld goed kunt eten. En, het is nu minder druk in Koh Samui en heel Thailand, we konden heel gemakkelijk 30% korting krijgen bij langer verblijf!
Het eiland Koh Samui is redelijk groot, veel stranden en langs de kust loopt een rondweg. Er zijn stukken kust voor jongeren met veel vertier, maar wij zochten een rustiger stuk strand en dat hebben we dus gevonden. In onze 'Soi' een zijstraat van de rondweg, staan verschillende bungalowparkjes en zijn hoofdzakelijk verhuurd aan mensen van 55+ en wat jonge dertigers met kleine kinderen. Veel duitsers ook, want Bratkartoffeln mit Schweinebraten staat in onze Soi hoog aangeschreven.
Al met al voelen we ons allebei heel gelukkig met deze plek. Na weken van allerlei activiteiten (huh, alweer watervallen, elephantcamps etc.) kunnen we de laatste weken gebruiken om die vele indrukken te verwerken. En dan is luieren aan een strand als hier een waar genoegen.