Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

dinsdag 15 januari 2008

Wat een Wat's!



Hier in Ayutthaya - oude hoofdstad van het Siam-rijk - wemelt het echt van de Wat's, de tempelcomplexen. En ruines al of niet gerestaureerd van oude Khmer-tempels. Ik schat zo op de kaart tellend op minstens 30 tempels. We hebben er al een aantal bezocht vorig jaar maar we wilden er nog wel een paar nader bekijken. Els had een lijstje gemaakt van de must-see tempels en toen kwamen we op 2 historische en 1 meer eigentijdse tempels uit. Voorts hebben we een taxi gehuurd voor vanmorgen die ons van de ene naar de andere moest brengen. En dat werkte prima.
Eerst de Wat Na Phra Men, de eigentijdse. Heel veel buddhas , veel goud, prachtige architektuur.
De volgende was de historische ruine Wat Chawatthanaram. Een ruine die gerestaureerd is om verder verval te voorkomen. Heel symetrisch van opzet met een hoge chedi of prang in het midden en omgeven door 8 kleinere torens. Er was ooit kennelijk ook eens een 'beeldenstorm', want de tientallen buddhabeelden waren bijna allen onthoofd. Maar ook hier: gebouwd in de 12e eeuw AD wisten de Thai wel van aanpakken door alles in baksteen te metselen en vervolgens te pleisteren en sculpturen aan te brengen.
Tenslotte de Wat Yai Chai Moungkhon met zijn enorme prang waarvan je een prachtig uitzicht had.
Nog even langs een elephantvillage geredenm maar daar was bedoeld dat je een elephantride ging maken en daar hebben we niet zo'n zin in. Dus weer terug naar het guesthouse.
Vanmiddag maar niet veel meer ondernomen, door de hitte kom je eigenlijk nergens meer aan toe. Maar gelukkig hoeft dat ook niet....