Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

dinsdag 20 november 2007

zebrapaden....



Zondag schreef ik iets over de onbegrijpelijkheid van de zebrapaden.... Toeval (of niet?), gisteren was ik een boek aan het lezen van Arundhati Roy: "De God van Kleine Dingen". Et voila, het raadsel opgelost! Ik citeer even: "... Ook geloofden ze dat de regering hun begrafenis zou betalen als ze werden doodgereden op een zebrapad. Ze verkeerden in de stellige overtuiging dat zebrapaden daarvoor bedoeld waren....." Hahaha, dit speelde zich wel af in India, maar het zal hier hetzelfde zijn, denk ik! Dus van nu af aan steken we netjes over op zebrapaden, met in het achterhoofd 'denk aan de begrafeniskosten'.
Alle darmen zijn gelukkig weer in orde, dus we zijn weer aktief geweest vandaag.
Vanmiddag maakten we een echte tropische regenbui mee, het valt dan even met bakken uit de hemel, ongeveer een kwartier tot een half uur, daarna komt de zon weer door en gaat het leven op straat weer gewoon verder. Wij waren juist terug in ons guesthouse, dus hebben vanaf ons balkon het natuurgeweld in ogenschouw staan nemen.
We hebben vandaag nog een paar mooie tot supermooie guesthouses gezien, voor ook heel gezellige prijsjes op maandbasis. Nu kunnen we helemaal geen beslissing meer nemen, bij de een is dit een voordeel, bij de ander dat, wat een probleem! Bij Tim en Tony (onze huidige gastheren) kunnen we tot het weekend blijven, maar ze zijn ook niet bereid tot maandprijsjes, dus dan zijn we er weg he! (Weliswaar met een beetje pijn in het hart, want het is er wel errug leuk!!)
Kijk eens wat we tegenkwamen in de Bangkok Post (zie eerste foto...), die Willem toch (voor de niet-ingewijden: Willem's achternaam is Boon). Verder een voorbeeldje van de vele prachtige bloemen die we nu steeds meer tegenkomen, we zitten echt in het goede seizoen, zo na de regentijd is alles op z'n mooist!
In ons foto-album vind je verder een aantal foto's van de zondagavondmarkt, een hele belevenis met veel kunstwerkjes, handenarbeid, muziekinstrumenten, en natuurlijk kleding, kruiden, groenten, enz. En natuurlijk foto's van de vele Wat's die we tijdens onze tochten bezoeken, het blijft mooi en er zijn steeds weer nieuwe dingen aan te ontdekken.