Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

woensdag 28 november 2007

"Rustdag"

Nog moe van de wandeling van gister, vandaag maar wat rustig aan gedaan. Wat door de stad gelopen bij de Ping River en langs het treinstation naar een buitenwijk. Toch wel weer ver eigenlijk maar wel weer heel leuk om de sfeer - en de uitlaatgassen - op te snuiven. Ik verbaas me over de infrastructuur hier: je zou soms denken dat je in de States bent. De weg liep vanuit het centrum recht naar de rand van de stad. Eerst was er de Ringweg, een tamelijk brede weg. Verder doorgelopen kom je bij de 'superhighway', een weg met 4 x 3 rijstroken en emergencies! de middelste 2 x 3 stroken voor doorgaand verkeer, de buitenste voor afslaand verkeer. Zoiets verwachtte ik niet hier in Chang Mai, maar het verkeer is dan ook razend druk. Erg veel brommers, de personenauto's met zo'n open laadbakje achter, de taxis, en alles zo goed onderhouden, dat wil zeggen: blinkend!
En wat dacht je van een middelgrote hond achter op de brommer terwijl de bazin vrolijk door de stad toert? Of hele families op de brommer: pa aan het stuur, voor hem een klein kind, achter zijn rug nog een kleiner kind en dan ook nog moeder. Geen helmen op en dat scheurt hier werkelijk over de wegen! Wonderwel gaat het kennelijk altijd wel goed.