Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

woensdag 21 november 2007

Dat droomhuisje maar zoeken en zoeken......

Gisteren dus flink gezocht naar een ander guesthouse. BlueHouse vonden we wat te duur, waren een beetje uitgekeken daar en Tim en Tony, die amerikaanse eigenaars waren we ook zat, temeer daar hij niet bereid was ook maar enige korting te geven voor een long stay. We zochten iets net buiten het drukke centrum en uiteindelijk wat gevonden: Je t'aime Guesthouse. Of het was door de idyllische naam, of het franse tintje daaraan, of het parkachtige met leuke bungalows versierde terrein, ik weet het niet, maar we zijn er vanmorgen heengegaan.
Nu heeft het vannacht tropisch geregend hier, overal plassen, modderig, maar wel drukkend warm. Daar aangekomen geen hartelijke thaise ontvangst, zelfs geen frans acceuil, maar een thai vrouw die niet veel aandacht had. De bungalow zat vol mieren, het toilet was niet schoon, zelfs geen stopcontacten voor de batterijlader, een ware deceptie en nog ver lopen van de stad ook.
En hoe gaat dat dan: al lopend zeiden we elkaar: "ja, het is overal wel wat", "die badkamer is ook niet veel", "het is wel ver lopen naar de stad" enz. enz. tot we aangekomen waren op het beslissingsmoment "blijven we daar of zoeken we iets anders?" En we waren het snel eens: wegwezen!
Dus vandaag weer gezoch, beseffend dat we niet voor een dubbeltje op de eerste rang kunnen zitten. Na verscheidene pogingen zijn we aangekomen in het AwanaHouse, met een nederlandse eigenaar. Zag er heel mooi uit, alles goed verzorgd, rustige wijk, die eigenaar heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Beoordeel zelf op www.awanahouse.com Wel wat duurder, maar nog alleszins een redelijke prijs, met zwembad, internet, grote kamers, goed ingericht. Alle vertrouwen in de zaak, dus hebben we maar gelijk gereserveerd tot 02/01/08. Zaterdag kunnen we er terecht. Gekozen voor een periode tot januari ivm de drukte van de decembermaand.
Dus een dagje met veel slenteren, van het ene guesthouse naar het andere, vermoeiend maar we hebben uiteindelijk een goede stek gevonden. De fotos komen later wel.