Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

dinsdag 13 november 2007

Even acclimatiseren...



De tweede dag in Bangkok. Best wel wennen aan de warmte. Vanmorgen om 08h00 was het nog aangenaam koel, maar een paar uur later, pfffff. Maar niet geklaagd, daarom zijn we toch hier?
Vanmorgen zouden we naar een kofferwinkel gaan, die ik gister had ontdekt, want het handvat van de koffer van Els was gesneuveld. In die winkel zouden ze hem ook kunnen repareren. Wij zoeken naar die winkel, via de Khao San Road, de touristenstraat zeg maar, en de Phravthit Road enz. maar niets kunnen terugvinden. Maar niettemin een leuke wandeling, de geuren op straat, het ene moment een rioollucht, de volgende seconde weer een heerlijke etenslucht of andere onbestemde heerlijke geuren. De Khao San Road is een soort kermis: heel veel gusthouses, hotels en nog veel meer resto's (uit bijna elk denkbare uithoek van de wereld) en niet te vergeten de 'souvenirs', rommel die je als tourist mee zou moeten nemen. Maar wel leuk om daar door te lopen. Van tijd tot tijd een pauze nemen om het vochtgehalte weer op peil te brengen is eveneens hard nodig. Eind van de ochtend maar teruggegaan naar het hotel en daar wat gegeten en daarna had ik een ingeving die het rechtvaardigde om nog een poging te ondernemen die kofferwinkel te vinden. En..... inderdaad gevonden. Maar viel bij nader inzien toch tegen en hebben dus geen zaken gedaan. Jammer.
Door de warmte maar geen andere winkels opgezocht, maar terug naar het hotel om om te kleden en daarna te gaan zwemmen bij het hotel. En dat gaf de broodnodige verkoeling. Overigens was er niet eens zoveel zon, maar desondanks toch een graadje of 30. Het zwembad ligt achter het hotel en daarna is er de Chao Praya River, de grote rivier die door Bangkok loopt, met ook al druk scheepvaartverkeer, niet in het minst de luidruchtige longtails.
Onder het motto van "we kunnen nog lang genoeg thai eten" hebben we vanavond gekozen voor een indiaas restaurant tot groot genoegen van Els. Nou, prima gegeten, nog een lekkere espresso (nee, geen Starbuck deze keer) gedronken en nu dus het verhaal van deze dag. Ook wat langer, want weet dat we gisteravond afgebrand waren na de reis. Dus vroeg naar bed en vanmorgen weer goed (ikzelf) en redelijk (Els) uitgerust.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo lui,

Laat ik dan als eerste een reactie op jullie blog plaatsen. 't Kwam er niet meer van om nog ff te bellen voor het vertrek (een beetje eerlijker: ben 't gewoon vergeten).

't Is bij jullie wel een verschil met 't weer hier. Nu is het koud (2gr) en nat. Afgelopen weekend heeft de ergste storm sinds 50 jaar ons landje geteisterd, stromvloekeringen (je weet wel Els bij Krimpen) en die in de nieuwe Waterweg dicht, overal dijkbewaking enz. Maar we hebben onze voeten droog kunnen houden, dankzij onze onvolprezen Deltawerken.

O ja, die Belgen hebben nog steeds geen nieuwe regering kunnen vormen, je zou toch voor je verdriet nog niet in zo'n bananenrepubliek willen wonen. Opheffen die hap en Vlaams België bij Nederland voegen en Waals België bij Frankrijk!

Inge is weer veilig terug naar haar maandje China. Heeft veel materiaal kunnen verzamelen voor haar nieuwe gids die volgend jaar uitkomt. Moest van armoe, omdat alles vol zat, eerst naar Singapoor.Maar de vlucht had twee uur vertraging waardoor ze de aansluiting naar Amsterdam mistte en welgeteld 5 min tijd had om over te stappen op een vlucht naar Athene en vandaar naar Amsterdam. 37 uur na het instappen in Beijing was dan weer in Amsterdam. Uiteraard zonder de bagage want die kon zo snel niet overgeladen worden in S.

Veel verder nieuw heb ik niet, zondag ga ik een dagje met Kas en Lotte op stap en over twee weken verdwijn ik een maandje naar Zwitserland, d'r is inmiddels een meter sneeuw gevallen, nou maar hopen dat het nog een poosje blijft liggen.

Een plezante tijd verder!

Rob

Lon zei

België bij Nederland voegen? En Antwerpen helemaal vol met Hollanders!? Nee, dankuwel! Dan woon ik liever in een bananenrepubliek!