Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

vrijdag 23 november 2007

Rust- en fietsdag

De voorbereidingen voor het feest morgen zijn overal goed merkbaar. Vaak lijkt het al begonnen: zoals afgelopen nacht. Ons Je t'aime Guesthouse ligt dichtbij de Ping-River, en daar gebeurt het allemaal. De hele nacht hoorden we vuurwerk afgaan, een soort karaoke-gezang tot... heeel laat!
Dat vuurwerk is ook onvoorstelbaar: gewoon te koop bij een kraampje op de markt, een tafel vol heftige knallers. Er staat een klein bordje bij met zoals "gelieve niet te roken". Veel kinderen erom heen en dat midden tussen de groenten- en viskramen.
De hele stad is intussen versierd met lampionnen, palmtakken met bloemversiering, knipperende lichtjes enz. Ook de grote ballonnen gingen gisteravond en overdag vandaag al volop de lucht in. Met vuurwerk dat begint op enkele tientallen meters hoogte. Vaak hangt er een klein vliegtuigje aan. Het touwtje brandt door, tegelijkertijd wordt de "motor" van het vliegtuigje gestart en... het vliegt weg.
'T gaat ook wel eens mis, zagen we vanmorgen, dan vliegt de ballon in de fik en stort neer.
Els heeft vandaag een rustig dagje genomen, oftewel een rustdag. Ikzelf heb me in het drukke verkeer gestort. Nog voorzichtig op de fiets, maar toch. Flink stuk gefietst, onderweg uitkijkend naar een leuke plek in de natuur waar we eens een goede wandeling kunnen maken. Maar, Chiang Mai is groot. De stad houdt wel op bij de bergen maar daar is het weer te steil om te wandelen, dus nog geen wandelgebied gezien.
Op de fiets is toch wel een hele ervaring en was vooral bedoeld om weer te wennen aan het verkeer, want volgende week of zo wil ik toch een brommer huren. Overigens lijkt het verkeer chaotisch, maar men is wel hoffelijk. Voordringen, afsnijden enz. is er niet bij. Om half zes afgesproken in The Wall voor een Singhabier en daar waren we allebei weer.
Morgen dus eerst verhuizen naar het Awana Guesthouse en dan het feest bezoeken. Ik heb al 1 praalwagen gezien (in opbouw) voor de parade en dat belooft wat. Morgen dus weer - veel - foto's.