Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

zaterdag 2 februari 2008

Luieren op het tropische strand



Een tropische strandvacantie onder de palmen valt heus niet mee hoor! Het begon vanmorgen al; we hebben een anderhalf uur gelopen op de buitenwegen van Mea Nam en kwamen om 11 uur weer terug, maar drijfnat van het zweet. Daarna naar het strand, maar ook de warme zee brengt nauwelijks verkoeling. De buitentemp. is 32-34 graden, de zee slechts enkele graden minder, zo voelt het. Wel van tijd tot tijd een licht verkoelend briesje. Maar met het vooruitzicht wat we zullen aantreffen in Europa, genieten we er zoveel mogelijk van.
Zo'n wandeltocht is ook leuk. Een buitenweg met hier en daar huizen, bergen en bergen cocosnoten. Sommigen (lees vrouwen) zijn ze aan het bewerken. De buitenbast wordt er afgehaald en wordt tot 'houtskool' verwerkt voor de BBQ. De noot wordt gesplitst, de cocosmelk opgevangen. Het witte cocosvlees wordt eruit geschrapt en voor vele doeleinden gebruikt: consumptie, geperst voor palmolie en biobrandstof. Maar wat je zo ziet langs de weg, het is voornamelijk thuiswerk.
Aan het strand is het altijd rustig, zo hier en daar wat mensen en verkopers en ook wij liggen deels in de schaduw onder de palmen dan wel (goed ingesmeerd) in de zon.
Voor de lunch hoeven we niet ver te lopen, de restos zijn pal aan het strand. Vanmiddag hebben we een pad thai chicken en fried rice pork gegeten met een soda en een hot tea. Resp. dus gebakken noodles met kip en gebakken rijst met varkensvlees. Groene groenten en tauge zijn meegebakken. Heerlijk! En totaal waren we 140 Bath kwijt, nog geen 3 euros. Dus: je hoort ons niet klagen over de hitte, het voedsel of wat dan ook, we profiteren ten volle van onze teneinde lopende vacantie!