Aan het thuisfront

Via dit blog proberen WE jullie wat op de hoogte te houden van onze wederwaardigheden hier in Thailand.
Je komt hier af en toe wel eens een foto tegen in de berichtjes, maar als je graag álle foto´s ziet, klik dan op de link bij ´ons foto-album´.
Enne.... WE horen natuurlijk ook graag iets terug! Dat kan door middel van een reactie in ons gastenboek (zie link aan de linkerzijde van deze pagina).

Het laatst geplaatste bericht in ons gastenboek:

zondag 3 februari 2008

Het Angthon National Marine Park



Vandaag hebben we de boottocht gemaakt waar ik eerder al iets van vertelde, naar het Angthon National Marine Park. Een geweldige dag!
Om acht uur werden we door een minibusje opgepikt, dat ons naar de pier van Nathon bracht, waar we op een vrij grote boot met drie dekken werden ingescheept. Er stond al een ontbijt voor ons klaar. Dan hebben we zo'n anderhalf uur gevaren over een zeer rustige zee naar de eilandengroep die de bestemming van de deze dag was. Het 'Park' bestaat uit 42 eilandjes, waarvan we er twee (!) gingen bezoeken. De meeste van die eilandjes zijn erg klein, bestaan vaak niet uit niet meer dan een rots die recht uit zee komt en de rots is bedekt met tropisch woud. Strandjes zijn er maar bij een paar. Het eerste eiland waar we aanlegden was Koh Wau Ta Lap, het grootste eiland van de hele groep en met een beklimbare rots. Daarvoor was dit eiland ook uitgekozen, want degenen die de moed hadden om de klim naar boven te maken, werden beloond met een prachtig uitzicht over de eilandengroep. Nu, op de boot was ons al iets verteld over die klim, erg steil en op sommige punten vrij gevaarlijk. Niet echt iets voor mij dus, hoe jammer ik dat ook altijd vind. Maar Willem heeft de stoute schoenen aangetrokken en heeft dan ook de top bereikt!! De foto's spreken voor zich, denk ik, en anders zal hij er morgen zelf nog wel iets over vertellen.
Terug op de boot werden we getrakteerd op een heerlijk warm lunchbuffet.
In de namiddag deden we het tweede eiland aan: Koh Mae Koh. Dit eiland heeft een natuurlijke lagune, waar ook weer een klim naar toe was. Dit keer wel steil maar niet gevaarlijk, alles ging over aangelegde trappen, soms moest je je wel tussen wat rotsen doorwringen. Echt schitterend, die blauw-groene lagune temidden van de meest vreemdsoortige rotsformaties. De rotsen bestaan daar uit lime-stone, maar we zijn er nog niet helemaal uit wat dat precies voor steen is. Het ziet er een beetje uit als kalksteen, maar toch niet helemaal.
De boot kon natuurlijk niet tot aan het strandje doorvaren, dus werden we bij beide eilandjes opgepikt met een longtailboot (een lange smalle open boot met een enorme motor op de achterplecht en een lange roerstok), die ons dan bij de strandjes afzette. Bij, niet op, dus moesten we nog wel een stukje door het water waden, rugzak en sandalen hoog houden natuurlijk.
Tijdens de terugweg was de zee een stuk woeliger en waaide het hard, maar we zijn weer heelhuids op Koh Samui teruggekomen. Een schitterende dag!